Tijdens de Fiets Awards 2018, georganiseerd door de RAI Vereniging, is de Sparta R5Te LTD uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2018! Als premium Sparta dealer zijn wij natuurlijk extra blij. Wij kiezen kiezen met Sparta voor kwaliteit en fietsplezier en dan is het natuurlijk mooi dat juist deze e-bike de fiets van 2018 is geworden.

E-bike van het Jaar verkiezing

De Sparta R5Te LTD is uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2018 tijdens de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht. Dat de Sparta R5Te LTD het in de e-bike test goed zou doen lag wel een beetje in de lijn der verwachting.

Eerder dit jaar sleepte de Sparta e-bike namelijk ook al de GIO award èn de internationale IF Design Award (een prestigieuze designprijs) in de wacht! Daarnaast hebben Sparta e-bikes een naam hoog te houden. Als eerste van de grote Nederlandse merken zag Sparta het potentieel van de ebike in.

De Sparta R5Te LTD is de elektrische fiets van het Jaar 2018

Nu, 20 jaar later is er natuurlijk veel veranderd op het gebied van elektrische fietsen. De Sparta R5Te is een comfortabele Ebike, waarbij fietsplezier voorop staat. De fluisterstille achterwielmotor zorgt voor een natuurlijk duwtje in de rug.  Voor een extra boost is de fiets uitgerust met een handige gashendel. Dankzij de 5 versnellingen, die net als de motor geïntegreerd zijn in het achterwiel, kun je altijd op je ideale trapfrequentie fietsen.

Op het duidelijk afleesbare LCD-display, dat via het stuur bedienbaar is, zie je je snelheid en accustatus. Voor een betere gewichtsverdeling en een beter rijgedrag door het lage zwaartepunt is de accu mooi in het frame geïntegreerd. Daarnaast is de accu uitneembaar, en dus overal op te laden. Daarnaast is deze sportieve e-bike voorzien van hydraulische schijfremmen. De aandrijving is met een belt drive (een soort rubberen aandrijfriem) in plaats van een ketting.

Uiteraard is deze Sparta R5Te LTD te bewonderen in onze showroom. De koffie staat klaar in onze fietsenwinkel in Zijtaart! Wilt u een afspraak maken dan kan dit natuurlijk ook.